Skapa en MySQL-databas

Logga in på din kontrollpanel hos oss på Crystone. Du kan komma åt kontrollpanelen om du klickar här.

1. Klicka på Databaser och MySQL i menyn på din kontrollpanel.

2. Klicka på Lägg till databas.

3. Skriv in namnet på den databas du vill lägga till och det lösenord du vill använda. Ditt lösenord måste vara minst 8 tecken långt och vi rekommenderar att du använder gemener, versaler och minst en siffra när du skriver ditt lösenord.

4. När din databas är skapad, kommer du att se en vy som ser ut som vårt exempel nedan. Här kan du nu radera databasen genom att trycka på det röda krysset, eller redigera och ändra lösenord genom att klicka på knappen "Ändra/Visa".

2. Avancerad hantering av en databas.

OBS: Denna sida är avsedd för dig som har mer avancerade krav och kunskaper i hur man hanterar en databas. Om du känner dig minsta osäker på hur detta fungerar, kontakta istället supporten.

Genom att klicka på "Ändra/Visa" för en databas kan du få fram ytterligare information och också komma åt ett webbaserat verktyg vid namn phpMyAdmin:

Här kan du lägga till ytterligare ett konto som kan hantera databasen. Notera att detta inte är ett konto som du kan använda för att logga in i kontrollpanelen med utan ett konto som används enbart för kommunikation med databasen. För att lägga till ett konto till klickar du på knappen "Lägg till databasanvändare"

Till höger om texten "URL till Web Admin" finner du också länken till phpMyAdmin-verktyget för denna databas. Genom att klicka på länken ovan kommer du till loginrutan för phpMyAdmin:

Efter att ha loggat in möts du av följande vy, där du kan få mer information om din databas och också göra mer avancerade ändringar som att exempelvis läsa in en databasdump från en annan server.

Vi förutsätter här att du har goda kunskaper i hur du arbetar med en databas. Om så inte är fallet finns det en rad guider på Internet att läsa i för att lära sig mer: