Domänhanteraren

Köp domännamn

Via Cystone kan du bland annat köpa domännamn inom följande domäntyper: SE, NU, COM, NET, ORG, INFO, EU m.m. En uppdaterad listan kan du se här! (https://www.crystone.se/domaner/) Förutsatt att du har ett konto hos oss redan har ett konto hos oss så kan du köpa ett domännamn genom att logga in i kontrollpanelen (http://login.crystone.se), klicka sedan in dig under Domän och Webbplats > Köp Domännamn: Ange därefter vilket namn du vill köpa. Om du endast är intresserad av att registrera ...

Förnya domänamn

För att förnya dina domännamn loggar du först in på kontrollpanelen hos Websupport och följer sedan stegen nedan: - Klicka på Mitt Konto > Abonnemang - Klicka på fliken Förnyelse - Klicka på Förnya bredvid de domän namn du vill förnya eller bocka för flera domäner och klicka därefter på "Förnyelse"

Värdar eller Glue Records

Om du vill använda namnservrar under din egen domän behöver du sätta värdar eller så kallade glue records. 1. Logga in på din kontrollpanel och klicka på Domän och webbplats och Domänhanteraren. 2. Klicka på Redigera vid den domän du vill lägga till värdar eller glue records på. Klicka sedan på fliken Skapa namnservrar. 3. Bestäm vilket subdomän din namnserver ska ha och fyll sedan i ip-adressen för namnservern under. Klicka på Spara för att spara dina värdar eller glue records.

Ändra namnservrar

Namnservrarna byter man hos sin registrar. Om domännamnet är registrerat hos oss så görs detta genom att: 1. Logga in på kontrollpanelen via https://login.crystone.se 2. Väl inloggad navigerar du till "Domän och Webbplats > Domänhanteraren". 3. Där framgår en lista på samtliga domäner på kontot. Markera domänen i fråga och klicka sedan på "Redigera" 4. I den nya vyn som uppenbarar sig från höger navigerar du till menyn "Namnservrar". Väl där skriver du in nya namnservrar. (Obse...